Aktuellt

 

 

ÅRSMÖTE 2020 är nu uppskjutet på obestämd tid

 

 

 

Håll uppsikt på IBF:s hemsidor och facebook!

 

 

KALLELSE TILL IBF-ÅRSMÖTE 2020 PÅ HAVET I GODA VÄNNERS LAG!

 Nu ska vi prova något helt nytt!

På våra årsmöten så har det kommit färre och färre trotts att vi haft järnvägsanknutna platser och trotts att vi haft lättillgängliga platser. Då jag varit med i flera fackförbund genom åren och suttit i styrelser eller varit med i aktivitetsfixargrupper så tar jag nu nytta av dessa erfarenheter. Att ha årsmöte i en vanlig lokal lockar endast de närmast sörjande. Lägger man till gratis middag efter mötet kommer betydligt fler men,,,, har man årsmötet på en ålandskryss som i många fackklubbar blivit tradition så blir det byst med folk. Inte för att ålandskryssningar har något med vårt intresse att göra i IBF men vem vet, möjligen är det just att umgås i goda vänners lag på en båt som är det viktiga och lockande. Lördag den 9/5 så avgår fartyget Viking Grace 07:45 från Vikingterminalen i Stockholm till Åland och vi inbjuder våra medlemmar att medfölja gratis och vi bjuder även på sjöfrukost. Vi vänder åter med fartyget Amorella och har ett kort och snabbt årsmöte i hyrd lokal vid 17-tiden under resan åter. Åter i Stockholm är vi ca 19:00. Vi kommer inte bjuda på något på återresan. Föranmälan görs genom inbetalning av 100kr senast den 20/4 som återfås på årsmötet. Vill man ta med släkt, familj och vänner går det alldeles utmärkt att anmäla även dessa på samma vis, men IBF bjuder dock endas betalande medlemmar så övriga får ej tillbaka sin anmälningsavgifter vilka istället täcker deras resa och frukost. Vi ses ca 07:00 i Vikingterminalen så vi får god tid på oss att fixa med biljetter med mera. OBS! VIKTIGT! Vi behöver namn och födelsenummer på samtliga som åker med. Dagordning kommer publiceras 14 dagar innan på vår nu åter uppstartade hemsida www.industribanor.se och som backupp även på min (ordförandes) privata hemsida www.gotlandsgubben.se under fliken IBF.

Välkomna mvh Dennis!

 

 

 

 

ÅRETS IBF-RESA BLIR AV DEN 18-19/7 I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD!

 

I år blir resan i Stockholms skärgård över en helg. Då många bor eller har kontakter i Stockholm så får deltagarna ordna boende på egen hand. Även en hel del annat får man fixa själv då det existerar många olika alternativ och priser. Exakta tider för våra gemensamma aktiviteter kommer att presenteras efterhand när tidtabeller för sommaren är klara. Informationen kommer läggas på vår egen åter uppstartade hemsida www.industribanor.se och som backupp på ordförandes egen hemsida www.gotlandagubben.se där det existerar en flik för IBF.

 

Lördagen den 18/7 startar på förmiddagen med samling på pendeltågsstation Nynäsgård för gemensamt besök med egen guide på det närbelägna Nynäshamns Järnvägsmuseum. (Förslag på tåg från Stockholm till Nynäsgård kommer på ovan hemsida) Därefter åker vi gemensamt vidare till Nynäshamn och tar där lunch på egen hand i de restauranger som ligger i närområdet av hamnen. Efter detta bordar vi gemensamt båt till Utö där vi först besöker gruvmuseet och sedan får en guide som kommer visa oss gruvområdet. Speciellt inrikta sig guiden på de rester av industrijärnvägen som fortfarande existerar. Det är möjligen Sveriges äldsta järnväg. När det är klart så blir det hopp o lek på egen hand och hemfärd på egen hand. Flera båtar trafikerar Utö mot Stockholm. En del vill möjligen passa på att besök Utö värdshus eller bara njuta av skärgårdsmiljön ett tag extra så därför avslutar vi den dagen där på plats. (Förslag på båt åter kommer på ovan hemsidor).

 

Lördagens gemensamma aktiviteter kommer kosta 450kr för varje deltagare. I dessa 450kr ingår: Guidetur på Nynäshamns järnvägsmuseum, resa med pendeltåg Nynäsgård-Nynäshamn, båt Nynäshamn-Utö och gruvmuseum plus Guidetur på Utö. Övriga kostnader står man själv för. Vill man bara vara med på lördagens aktiviteter så anmäler man sig genom att sätta in 450kr senast den 12/5. Obs! Vid under 10 deltagare ställs lördagen in och det meddelas i sådant fall på ovan nämnda hemsidor..  

 

Söndagen den 19/7 Startar på förmiddagen med samling vid Siaröfortets entré där vi får en egen guide som ska visa oss fortet och speciellt de spår och strålkastarvagnar som finns där. (Förslag på båt från Stockholm till Siarö kommer på ovan hemsidor). Efter den guidade turen så finns det gott om tid för självstudier och intagande av lunch i restaurangen som finns där. Efter detta tar vi en egen hyrd taxibåt till Möja och får där bekanta oss med en privat liten järnväg och ångloket Lappen. Vi får möjlighet att provköra loket och kommer efter förmåga att hjälpa till med att byta några sliprar. Se gärna mer om denna järnväg på nätet: www.mojajernvag.se. Efter denna aktivitet avslutar vi på Möja och sedan är det upp till var och en att fortsätta vidare som behagas. (Förslag på båt åter kommer på ovan hemsidor).

 

Söndagens gemensamma aktiviteter kommer kosta 650kr för varje deltagare. I dessa 650kr ingår guidetur och entré på Siaröfortet, taxibåt Siarö-Möja.  Övriga kostnader står man själv för. Vill man bara vara med på söndagens aktiviteter så anmäler man sig genom att sätta in den summan senast den 12/5. Obs! Vid under 10 deltagare ställs söndagen in och det meddelas i sådant fall på ovan nämnda hemsida.  Söndagen har en begränsning på 24 deltagare pga taxibåtens kapacitet. Därför gäller först till kvarn eller nedan erbjudande.

 

Vill man delta både lördag och söndag har man förtur till söndagens begränsade deltagarantal före de som betalt endast för söndagen. Då beräkningarna för var dag har avrundats för att säkerställa att IBF inte förlora pengar på detta så kan vi glädjande nog ge rabatt för er som önskar vara med båda dagar. Vill man alltså delta både lördag och söndag så blir kostnaden 1000kr, en (mängd) rabatt på 100kr. Dock gäller samma regel att summan ska sättas in senast den 12/5. Om möjlighet till efteranmälningar finnes kommer det meddelas på ovan hemsidor. OBS! Programmet kan ändras pga orsaker vi inte råder över och då informerar vi om detta så snart som möjligt på ovan hemsidor.