Min stolthet i samlingen!

Flygvärdinnevinge från SCANAIR.

Sjal för flygvärdinna till sommaruniform som var i bruk mellan 1967-1983. Denna har burits i början av 80-talet av dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen som var baserad på SAS CPH.

Sjal för flygvärdinna till vinteruniform som var i bruk mellan 1971-1983. Denna har burits i början av 80-talet av dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen som var baserad på SAS CPH.

Handskar som förr var godkända och krav för flygvärdinna, men köptes dock in enskilt av personalen. Detta par är inköpt på NK i Malmö. Dessa är en mycket uppskattad gåva till min samling, och har burits av givaren i början av 80-talet, dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen som var baserad på SAS CPH.

Part of my SAS collection of the old logotype. 26mm in 18k gold and enamel with three diamonds for 25 years service. 78mm in brass and enamel for uniform. 102mm sticker for use on various things. 149mm in brass and enamel for podium and other finer things. Extremely unusual. 403mm sticker for use on various things. 498mm sticker for use om various things. 802mm plastic sign for use in and on airports. Probably very few preserved. 1610mm plastic sign for use in and on airports. Probably very few preserved.

Ett par sockar för passagerares komfort. Oanvända i originalförpackning ... Engångs sockar för nattflygningar etc. Färgen har ljusnat under de nära 40 år som gått sedan tillverkningen. Detta par är en gåva från dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen.

Resekit för passagerare (1:a klass) med SAS på slutet av 70-talet/ i början av 80-talet. Detta kit delvis använt av flygvärdinna i samband med ”stop”. 

Ett par sockar för passagerares komfort. Oanvända i originalförpackning ... Engångs sockar för nattflygningar etc. Färgen har ljusnat under de nära 40 år som gått sedan tillverkningen. Detta par är en gåva från dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen.

Utbildningspärm för flygvärdinna från tidigt 80-tal, dock utan innehåll. Förmodar att denna pärmtyp redan då varit i bruk sedan 60-talet. Nu utgör den en bit härlig historia i min samling i kombination med förvaring av dokumentation från detta samlarområde.

MISSA INTE UNDERFLIKARNA PIA OCH INGELISE!!!!
Där ligger och kommer snart fler av de bästa godbitarna i min SAS-samling snart ligga! Två fantastiska personer som jag  fått kontakt med var för sig men det visade sig att dom jobbat ihop som flygvärdinnor en hel del. Dessa två damer har bidragit med helt unika ting som jag gissar att inte många samlare har i sina samlingar. 

MIn samling av SAS, dess dotter-/systerföretag och samarbetspartnerns SCANAIR, TRANSAIR och LIN, flygbolag med vackra emblem och som har och haft stor betydelse för Sverige. Jag är intresserad av flyg, flygplan och i synnerhet uniformerna som hör till. För att kunna ha någon möjlighet till ett samlande som är rimligt har jag begränsat mig till det bolag jag gillar mest, SAS och dess tillhörande företag. Texter om föremålen på bilderna kommer efterhand när tid finnes. Den personalgrupp jag prioriterar i samlandet och beundrar mest för deras insatser och tålamod med de resande är flygvärdinnorna.