Statsbesöskplan på ingång, poliser kontrollerar alla gater. Pia är dock lugn, med sitt förordnande från luftis öppnas alla dörrar utan problem;-)

Nog ser Pia lite extra glad ut då hon just fått veta att bästa kollegan kabinchef Ingelise ska medfölja på resan till Israel. Och just det ja, den snygge och trevlige stewarden skulle ju med på denna flight han med,-)

Snabbt in i gally och börja koka kaffe direkt. Ingen tid att förlora, en del folk frågar om kaffe redan innan man lämnat marken. Dock går säkerheten givetvis först och servering påbörjas först efter man planat ut lugnt i luften.

Bäst att ta en extra koll, och jo då, den stiliga namnbrickan sitter rätt. Redo för att tillfredsställa alla förväntansfulla resenärer med allt från plastvingar åt barn, till starkvaror åt en törstiga norrlänning.

Nu är serverande över för en liten stund och det varma serveringsförklädet kan tas av. De två snåla norska damer som delade på en flygplansburkstorlek av Solo (För dom yngre läsarna Fanta), önskar nu få de gratis stödstrumporna man kan få på långflygningar. Så Pia tar med några och börjar dela ut till behövande. Något par slinker även med hem då och då, för vem vet, i framtiden kanske någon tacksam samlare behöver några till att levandegöra en skyltdocka🤔😉

Resekit för passagerare (1:a klass) med SAS på slutet av 70-talet/ i början av 80-talet. Detta kit delvis använt av flygvärdinna i samband med ”stop” som var ett rätt vanlig förfarande.

Handskar som förr var godkända och krav för flygvärdinna, men köptes dock in enskilt av personalen. Detta par är inköpt på NK i Malmö. Dessa är en mycket uppskattad gåva till min samling, och har burits av givaren i början av 80-talet, dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen som var baserad på SAS CPH.

Sjal för flygvärdinna till vinteruniform som var i bruk mellan 1971-1983. Denna har burits i början av 80-talet av dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen som var baserad på SAS CPH.

Sjal för flygvärdinna till sommaruniform som var i bruk mellan 1967-1983. Denna har burits i början av 80-talet av dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen som var baserad på SAS CPH.

Ett par sockar för passagerares komfort. Oanvända i originalförpackning ... Engångs sockar för nattflygningar etc. Färgen har ljusnat under de nära 40 år som gått sedan tillverkningen. Detta par är en gåva från dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen.

Ett par sockar för passagerares komfort. Oanvända i originalförpackning ... Engångs sockar för nattflygningar etc. Färgen har ljusnat under de nära 40 år som gått sedan tillverkningen. Detta par är en gåva från dåvarande flygvärdinnan Pia Pedersen.

Utbildningspärm för flygvärdinna från tidigt 80-tal, dock utan innehåll. Förmodar att denna pärmtyp redan då varit i bruk sedan 60-talet. Nu utgör den en bit härlig historia i min samling i kombination med förvaring av dokumentation från detta samlarområde.

Här fortsätter den före detta flygvärdinnan Pia vidare som flygvärdinna på nätet och i min samling. Mer information och bilder kommer:-) Texterna under skyltdockorna är baserade på verkligheten men stämmer inte varken tidsmässigt eller i övriga detaljer exakt. Dessa är egentligen för att levandegöra bilderna lite.