Ingelise stÄr glatt och hÀlsar alla förvÀntansfulla resenÀrer vÀlkomna ombord iförd reglementsenliga vita handskar. Hon har i dagarna blivit kabinchef men Ànnu inte fÄtt galonerna pÄ Àrmarna pÄsydda, men dessa Àr bestÀllda och pÄ gÄng;-)

I gaten ser Ingelise till sin glĂ€dje att kollegan Pia ska följa med, Detta kommer bli en kul flygning garanterat. Hon kan Ă€ven se en stilig steward gĂ„ ombord, och det Ă€r ju inte fel. Dock har Ingelise redan sin drömsteward Lasse i sitt liv. (Fakta, Lasse, mer kĂ€nd som den duktige flyglitteratursförfattaren Lars-Åke Holst)

Hoppsan, den flörtige RedCapkillen frÄn SAS som hÀlsade pÄ och smörade till sig en Fazerchokladbit innan ombordstigning glömde sin cap. Jaja, redan bordat och klart för start sÄ den fÄr snÀllt följa med till Israel och Äter,-) Hmm, detta Àr nog ett jobb jag skulle vilja prova nÄgon gÄng tÀnker Ingelise. (Fakta, den riktige Ingelise utbildade sig till RedCap senare i karriÀren. Se bild pÄ hennes RedCapnamnbricka som Àr bevarad i min samling under denna flik. RedCap heter egentligen Handling Coordinator)

PÄ med serveringsförklÀdet och stuva undan den bruna reservtröjan. Nu ska det serveras rom och lax till första klass. PÄ ett vackert litet silverfÀrgat fat viks en tygservett som en vulkan dÀr en liten bit kolsyreis lÀggs under och avger en fin rökeffekt. Runt denna lÀggs Fazerchokladbitar för servering. (Obs, om nÄgon som lÀser detta har ett sÄdant fat och servett i original sÄ Àr jag intresserad av att köpa loss det)

En liten stund till övers, och nÄgra förstaklass resenÀrer uteblev som vanligt. DÄ Àr det ju nÀstan brottsligt att inte smaska i sig de överblivna laxbitarna och rommen. Att flyga Àr att leva tÀnker Ingelise nöjt,-)

HÀr fortsÀtter den före detta flygvÀrdinnan Ingelise vidare som flygvÀrdinna pÄ nÀtet och i min samling. Mer information och bilder kommer:-) Texterna under skyltdockorna Àr baserade pÄ verkligheten men stÀmmer inte varken tidsmÀssigt eller i övriga detaljer exakt. Dessa Àr egentligen för att levandegöra bilderna lite.